Eric Bernard

01 Bernard

Ma ünnepli 51. születésnapját Eric Bernard francia autóversenyző.
1976-ban kezdett gokartozni, majd 1983-ban a Paul Ricard pályán lévő versenyvezető-iskolába iratkozott. A mutatott teljesítményével elérte, hogy a következő évben a Formula Renault sorozatban indulhatott, amelynek megnyerése után az F3, majd az F3000 következett.
Az 1989-es Francia Nagydíjon honfitársa, Yannick Dalmas helyére ülhetett be a szintén francia Larrousse csapat Lola-Lamborghini autójába. Az év hátralévő futamai közül még egyszer kapott lehetőséget, majd 1990-ben a teljes évadra szerződést kapott. Pontszerző helyekkel és F1-es pályafutása legjobb összetettbeli helyezésével hálálta meg a bizalmat, tizenharmadikként végzett a világbajnokságban. Ám a következő évben nem tudta megismételni a jó szereplést, ráadásul a Spanyol Nagydíjon bekövetkezett balesetben eltörte a lábát, így egy időre elköszönt a száguldó cirkusztól.
Ahová egy év kihagyás után 1993-ban, immár egy másik francia alakulat, a Ligier színeiben tért vissza. Az első évben tesztpilóta volt, 1994-ben viszont már versenyzőként számítottak rá. A Német GP-n a dobogó harmadik fokára állhatott, és ez is maradt pályafutása legjobb eredménye, mivel az év végén – egy Lotus-szal lefutott Európai Nagydíjat követően – befejezte Formula 1-es karrierjét.
GT és ALMS sorozatokban, valamint az FIA Sportautó-világbajnokságában folytatta a versenyzést 2002-ig.
Eric Bernard 45 világbajnoki futamon indult, egy dobogós helyezést ért el, és 10 pontot szerzett.
02 Bernard