Chris Irwin

72 évvel ezelőtt, 1942. június 27-én született Londonban az angol Christopher Frank Stuart Irwin.
Chris a hatvanas évek elején kezdett a Brabham F3-as csapatánál versenyezni, és jó szereplésének köszönhetően az 1966-os Brit Nagydíjon a Formula 1-ben is bemutatkozhatott, ugyancsak a Brabham színeiben. A kezdet biztató volt, a hetedik helyen intették le.
A következő évben egy futam erejéig a Lotusnál versenyzett, majd az idény hátralévő viadalain Reg Parnell BRM csapatának színeiben állt rajthoz, és a sorozatos műszaki hibák következtében mindössze egy ötödik helyet szerezve (a Francia GP-n) tizenhatodikként végzett a világbajnokságon.
1968-ra is volt szerződése a BRM-mel, azonban május közepén a Nürburgringen, az 1000 kilométeres versenyre való felkészülés közben baleset érte, és súlyos fejsérüléseket szenvedett. Életben maradt, de a felépülése nagyon hosszú ideig tartott, és a versenyzéssel így tíz teljesített világbajnoki futam után szakított.
Napjainkban visszavonultan él egy közép-angliai egyházi közösségben.

Irwin a BRM P83-ast vezeti az 1967-es Kanadai Nagydíjon, ahol a 18. körben megpördült, és a verseny feladására kényszerült
Irwin a BRM P83-ast vezeti az 1967-es Kanadai Nagydíjon, ahol a 18. körben megpördült, és a verseny feladására kényszerült.

 

 

 

 

 

 

Chris Irwin
Chris Irwin.