Maláj Nagydíjak

Egy kis Maláj Nagydíj-történelem.
A tegnapi volt a 16. GP Sepangban, immár 1999 óta folyamatosan tagja a versenynaptárnak ez a Kuala Lumpur-i Nemzetközi Repülőtér közvetlen szomszédságában fekvő, 5,543 kilométer hosszúságú pálya.
Eddig kilenc versenyző és hét csapat tudott itt diadalt aratni. A német Michael Schumacher, a spanyol Fernando Alonso és a szintén német Sebastian Vettel 3-3 győzelemmel hármas holtversenyben vezet, míg a Ferrarikat hatszor intették le elsőként. A versenyzők közül a finn Kimi Räikkönen tudott duplázni, a többieknek 1-1 győzelem jutott eddig: az észak-ír Eddie Irvine, a német Ralf Schumacher, az olasz Giancarlo Fisichella, az angol Jenson Button és a szintén angol Lewis Hamilton.
Az edzések királya kétségtelenül Schumacher a maga 5 pole pozíciójával, valamint a Ferrari 7 edzéselsőséggel.
A hétvégi futamon Hamilton (Mercedes) mesterhármast ért el: első rajtkocka után győzelem, és a kettő között egy leggyorsabb kör. Ez eddig itt csupán egyvalakinek sikerült: egy másik angol, Jenson Button 2009-ben egy Brawn GP-Mercedesszel érte el ugyanezt. Ekkor egyébként az időjárás okozta körülmények miatt igen rövidre sikerült a futam: a 31 kört 55 és fél perc alatt tette meg a győztes, aki a többi pontszerzőhöz hasonlóan a pontoknak csupán a felét kapta meg.

Maláj3

 

 

 

 

 

 

Maláj1

 

 

 

 

 

 

 

Maláj2