USA Nagydíjak

A Formula 1 világbajnokságok történetében eddig 35-ször rendezték meg az Amerikai Egyesült Államok Nagydíját. A legtöbbször Watkins Glen-ben futották a versenyt, ide 15 alkalommal látogatott el a mezőny. 19-szer volt helyszín ugyan Indianapolis, de ezek közül csak nyolcnak volt a hivatalos elnevezése az USA GP. Itt az ötvenes években az oválpályán versenyeztek, majd amikor 2000-ben visszatért ide a száguldó cirkusz, egy vegyes (részben ovál, részben „road”) aszfaltcsík várta a résztvevőket.
Négyszer Detroit, háromszor Phoenix város utcáin küzdöttek, és eddig 1-1 alkalommal látogattak el Austinba, Sebringbe, Riverside-ba és Dallasba.
Ezeken a futamokon két versenyző, a brazil Ayrton Senna és a német Michael Schumacher volt a legeredményesebb, öt-öt győzelemmel; előbbi ötször indulhatott az első rajtkockából is. Rajtuk kívül még 17 versenyző tudott itt nyerni. Csapatban a Lotus tarolt: tízszer intették le versenyzőit az első helyen, ez még nyolc másik istállónak sikerült legalább egyszer.
Rendeztek még nyolc-nyolc Nagydíjat USA West (Long Beach-en) és USA East (Watkins Glen-ben és Detroitban) néven, valamint volt két Las Vegas GP is, így összesen 64 alkalommal látta vendégül ez az ország a Formula 1 mezőnyét.
A fénykép 1987-ben, Detroit utcáin készült. A Brabham-BMW BT56-ban Andrea de Cesaris, aki már a második körben váltóhiba miatt feladni kényszerült a versenyt.

Detroit 1987