Ferrari 641

26 éve, 1990. július 8-án rendezték az év hetedik világbajnoki futamát a Le Castellet versenypályán Franciaország Nagydíjáért. A viadalt a világbajnoki cím védője, a francia Alain Prost nyerte Ferrarival, míg másodikként az olasz Ivan Capelli (Leyton House-Judd) ért célba. A dobogó harmadik fokát a brazil Ayrton Senna (McLaren-Honda) foglalhatta el.
A győztes konstrukció a Ferrari 641 típusjelű versenygép volt. Az 503 kilogramm tömegű autó angol John Barnard által vezetett csoport tervei alapján készült. A 036-os jelű, 3498 köbcentis, 12750-es percenkénti fordulaton 680 lóerőt teljesítő motor hajtotta, amelynek erejét hétsebességes, félautomata váltón keresztül vitték a Goodyear abroncsokkal szerelt kerekekre.
Az 1990-es év mind a tizenhat futamán bevetették, és Proston kívül az angol Nigel Mansell versenyzett még vele. Prost öt (Brazília, Mexikó, Franciaország, Nagy-Britannia és Spanyolország), míg Mansell egy (Portugália) versenyen tudott győzni a 641-est vezetve.
A konstruktőrök között a McLaren mögött a második helyen végeztek, egyéniben pedig Prost szintén második lett (Senna lett a világbajnok). Mansell végül az ötödik helyen zárt.

Prost és a 641-es

Prost és a 641-es