Slim Borgudd

Slim-Borgudd

Ma ünnepli 69. születésnapját a svéd Karl Edward Tommy “Slim” Borgudd.
Slim a hatvanas évek közepén kezdett versenyezni a Skandináv Formula Ford és a Svéd Túraautó-Bajnokságban. Előbbit 1973-ban meg is nyerte. 1976-ban már a Formula 3-as kategóriában találta magát, nem utolsósorban az anyagi lehetőségeinek köszönhetően: az ABBA dobosaként nem voltak pénzügyi gondjai. Miután 1979-ben svéd F3-as bajnok lett, és harmadikként végzett ugyanezen kategória európai sorozatában, egy kevésbé sikeres F2-es próbálkozást követően az 1981-es San Marino GP-n egy ATS-Ford ülésében a Formula 1-ben is bemutatkozott.

1981, Silverstone: Slim és az ATS-Ford D5-ös, amelynek oldalán megjelent - amolyan szponzorcsalogató gyanánt, de nem szponzorként - az ABBA felirat is.

1981, Silverstone: Slim és az ATS-Ford D5-ös, amelynek oldalán megjelent – amolyan szponzorcsalogató gyanánt, de nem szponzorként – az ABBA felirat is.

Következő futamán, a Silverstone-ban rendezett Brit Nagydíjon pontszerző lett, mivel hatodikként végzett, ezzel elérve pályafutása legjobb eredményét – így a világbajnoki összesítésben huszadikként végzett. Az év végén elköszönt a német, Günther Schmidt által vezetett csapattól, és a Tyrrell-hez szerződött. De végül csak három Nagydíjon vett részt, és a USA-Nyugat Nagydíjat követően, tíz teljesített világbajnoki futam után befejezte Formula 1-es pályafutását.
A versenyzéstől azonban ekkor sem búcsúzott el: túraautó-, GT- és kamionversenyek résztvevője lett, manapság pedig amatőr futamokon indul.