Walter Wolf

A fénykép jobb szélén látható Walter Wolf 74 éve, 1939. október 5-én született az ausztriai Graz-ban. Édesanyja szlovén nemzetiségű volt, és a család a háborús helyzet miatt úgy döntött, hogy átköltöznek Jugoszláviába. Gyermekkorát a szlovéniai Mariborban töltötte. 1951-ben Németországba vándoroltak, majd 1958-ban Kanadában telepedtek le.
Itt sikeres olajvállalkozásba kezdett, és érdeklődése a Formula 1 felé fordult. 1976-ban megszerezte a Frank Williams Racing Cars cégben a tulajdonjog hatvan százalékát, majd a következő évre teljesen átalakította a csapatot. A névadó csapatmenedzsert eltávolította, aki ezt követően megalapította a később rendkívül sikeres Williams Grand Prix Engineering-et.
1977-ben debütáltak Walter Wolf Racing néven. És mindjárt győzelemmel! Az Argentín Nagydíjon Jody Scheckter vezette diadalra a Harvey Postlethwaite által tervezett WR1-es modellt. Ezt abban az évben még két első hely követte (Monacóban, és a kanadai Mosport Parkban). A konstruktőrök között a negyedik helyen végeztek, Scheckter pedig Lauda mögött második lett az egyéni értékelésben.
1978-ban nem sikerült győzniük, mindössze két-két második és harmadik hellyel kellett megelégedniük. Miután 1979-ben pontot sem sikerült szerezniük, Walter Wolf megelégelte a Formula 1-es kalandot, és az évad utolsó futamát (USA East GP – Watkins Glen) követően eladta csapatát a Fittipaldi Automotive-nak.

 

Jody Scheckter és Walter Wolf 1978-ban, Monacóban.

Wolf1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wolf manapság.

Wolf2