George Eaton

Ma ünnepli 73. születésnapját a kanadai George Ross Eaton.
Torontóban született, Kanada egyik leggazdagabb családjának lett a tagja. Az autókhoz történő kötődése sem lehetett véletlen: nagyapjának volt először gépkocsija az országban.
1966-ban kezdett versenyezni sportkocsi-kategóriában, két évvel később pedig már a Can-Am sorozatban, egy McLaren autó ülésében gyűjtötte a tapasztalatokat. 1969-ben a McLaren Formula A és Can-Am programjában szerepelt, nem is rosszul: az év utolsó viadalán másodikként végzett. Az év végén két transzatlanti futamon a Formula 1-ben is bemutatkozhatott, az Owen Racing Organisation csapat tagjaként egy BRM P138-ast vezethetett az amerikai Watkins Glenben és Mexikóvárosban. Mindkét alkalommal műszaki hiba miatt állt ki idejekorán, ám hátterének köszönhetően a tűz közelében tudott maradni, és az 1970-es évadot a Yardley által szponzorált BRM csapat tagjaként végigversenyezte. Nyolc alkalommal állhatott rajthoz, ezekből háromszor ért célba. Legjobb helyezését a Mont-Tremblantban rendezett hazai világbajnoki futamán érte el, ahol öt kör hátránnyal ugyan, de tizedikként ért célba. A következő évben a USAC Championship Car sorozatban próbált szerencsét, nem sok sikerrel. Egy verseny erejéig, az ekkor Mosportban rendezett Kanadai Nagydíjra visszatért a Formula 1-be, ahol egy tizenötödik helyezéssel befejezte F1-es karrierjét. 1972-ben egy sikertelen Indy500-as tesztet követően elbúcsúzott az autósporttól.
Ezután tőzsdeügynökként, rockzenei menedzserként tevékenykedett, majd az elnöki pozíciót töltötte be a családi vállalkozásban, annak csődbe jutásáig.
Összesen tizenegy világbajnoki és egy világbajnokságon kívüli futamon indult, pontot nem szerzett.

 

A Yardley Team BRM P153-asával az 1970-es Kanadai GP-n Mont Tremblantban.